Pitzl Paaldragers

Paaldragers of Paalhouders voor een Overkapping, Kapschuur of Carport kopen? Of je nu een in hoogte verstelbare paaldrager of alleen een bovenplaat nodig bent, je vindt het allemaal bij Houtbewerkingswinkel. De ruimste keuze in paaldragers, kolomvoeten, bovenplaten, draadeinden en moeren van topkwaliteit. Al onze Pitzl houtverbinders zijn voorzien van ZiNip coating en hebben daarmee de hoogste corrosiebestendigheid.

81 artikelen

Pagina

81 artikelen

Pagina

Paalhouder kopen bij Houtbewerkingswinkel

Een paalhouder ook wel kolomvoet of paaldrager genoemd is onmisbaar voor een overkapping of andere houtconstructie. Het vormt de verbinding tussen de fundering en een houten draagpaal en zorgt ervoor dat je schuur of veranda op zijn plek blijft staan en niet weg waait. Bijkomend voordeel is dat de kans op houtaantasting vele malen kleiner wordt. Om voor jou de juist paalhouder te vinden kun je gebruik maken van onze filtering. Selecteer op de maat schroef, de lengte van het draadeind en de afmetingen van de bovenplaat of onderplaat. Zo zoek je eenvoudig door alle soorten paalhouders op basis van specificaties die voor jou belangrijk zijn.

Wil je meer informatie of advies bij het kopen van paaldragers? Neem contact met ons op via 0521-515750, bezoek onze winkel voor houtbewerking in Steenwijk of bekijk de veel gestelde vragen over paalhouders hieronder.

Wat zijn paaldragers?

Wanneer je een houten overkapping, pergola of een carport gebruik je palen voor het geraamte. Houten palen vormen de fundering van je schuurt of veranda en staan veelal verankerd aan de grond. Om te voorkomen dat de houten overkappingspalen worden aangetast worden betonpoeren en paaldragers gebruikt. Met behulp van paalhouders komt de houten paal niet rechtstreeks in aanraking met de grond en vocht. Het is ook mogelijk om de Pitzl Paaldragers te monteren op betonpoeren of mee te storten in beton.

Een paaldrager bestaat uit een onderplaat, een draadeind, een bovenplaat en een moer. Bij houtbewerkingswinkel kun je alle Pitzl onderdelen los bestellen of als complete set.

Bovenplaten

De bovenplaten worden gemonteerd op de voet van de houten draagbalk en is voorzien van veelal vier schroefgaten. De bovenplaten zijn verkrijgbaar in meerdere maten waarbij de 80x80 en de 100x100 verreweg het meest gebruikt worden.

Bovenplaat met opwaaibeveiliging

De bovenplaat met opwaaibeveiliging is voorzien van een beschermlip. De beschermlip voorkomt dat de houtenbalk van het draadeind afloopt. De moer monteer je tussen de lip en de bovenplaat en is eenvoudig nastelbaar.

Onderplaten

De onderplaat wordt vaak gebruikt als stelplaat voor betonpoeren maar zijn ook direct te monteren op een betonen of houten ondergrond.

De onderplaten en bovenplaten zijn in verschillende maten verkrijgbaar zodat de paal of de betonpoer er altijd op past. Zit de juiste paaldrager er niet bij of heeft u nog vragen neem gerust contact met ons op.

Welke soorten Paaldragers zijn er?

Er zijn verschillende soorten houtverbinders verkrijgbaar zoals paalhouders of een zwaluwstaartverbinding. Naast de verschillende vormen en maten zou je kunnen zeggen dat er twee soorten kolomvoeten verkrijgbaar zijn:

Gegalvaniseerd, Thermisch verzink of Zinip coating

Naast de verschillende afmetingen is het ook goed om onderscheid te maken in het gebruik van materiaal. Paaldragers hebben over het algemeen een licht tot licht zware constructie te dragen en moeten daarom een lange levensduur hebben.

Werkplaatstechniek heeft met verschillende soorten materiaal een zoutbad test uitgevoerd om de corrosiebestendigheid van de paaldragers te testen.


Veel roestvorming bij een galvanisch verzinkte paalhouder - resultaat na 240 uur zoutbad

Minder roestvorming bij een thermisch verzinkte paalhouder - resultaat na 400 uur zoutbad

Geen roestvorming bij een paalhouder met ZiNiP-coating - resultaat na 1500 uur zoutbad

De resultaten van deze zoutbad test waren verbluffend en liegen er niet om. De paaldrager met een ZINP (antiroest) coating heeft geen roestvorming bij 1500 uur in een zoutbad. Bij houtbewerkingswinkel koop je de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Alle Pitzl paaldragers zijn voorzien van een ZINIP coating en heeft hierdoor een zeer lange levensduur.

Waar worden paaldrager veel voor gebruikt en wat zijn de voordelen?

Als je een terrasoverkapping, veranda of carport wilt plaatsen worden er vaak betonnen poeren toegepast en hierop kun je één van de Pitzl paaldragers op monteren. Je kunt ook een draadeind of een paaldrager mee storten als je de betonnen poeren gaat maken hierdoor kunt u later gemakkelijk de palen monteren. De onderplaten en bovenplaten zijn in verschillende maten verkrijgbaar zodat de paal of de betonpoer er altijd op past.

 

Metrische maat Hoogte verstelbaar Bovenplaat Varianten
M20 150mm - 250mm 80x80mm of 100x100mm met een losse bovenplaat, Bovenplaat met vastgelaste moer, bovenplaat met opwaaibeveiliging, grote moer met link/rechts draaiend
M24 150mm - 500mm 80x80mm of 100x100mm met een losse bovenplaat, Bovenplaat met vastgelaste moer, bovenplaat met opwaaibeveiliging, grote moer met link/rechts draaiend
M30 150mm - 500mm 80x80mm of 100x100mm met een losse bovenplaat, Bovenplaat met vastgelaste moer, bovenplaat met opwaaibeveiliging, grote moer met link/rechts draaiend

Bestel je Pitzl paaldrager als set of als losse onderdelen eenvoudig bij Houtbewerkingswinkel. Kom je er niet uit of kun je een bepaald type of afmeting niet vinden? Neem dan even contact met ons op.

Wat zijn paaldragers?

Een paalhouder ook wel kolomvoet of paaldrager genoemd vormt de verbinding tussen de fundering en een houten draagpaal. Het zorgt ervoor dat een draagbalk niet rechtstreeks in verbinding staat met je de grond en vocht en voorkomt houtaantasting. Meer over paaldragers .

Welke soorten Paaldragers zijn er?

In hoofdlijnen zou je kunnen zeggen dat er twee soorten paaldragers zijn: de niet instelbare paaldragers en de in hoogte verstelbare dragers. Daarnaast is er onderscheid in materiaalsoort zoals gegalvaniseerd, Thermisch verzink of Zinip coating. Soorten paaldragers .

Waar worden paaldrager voor gebruikt?

Paalhouders worden veelal gebruikt bij houten constructies zoals een Overkapping, Kapschuur of Carport. Meer over paaldragers .